Web TVPas

Friday, August 14, 2009

Skandal PKFZ : UMNO dan MCA dah terkena

Kes penyeleyengan dan rasuah projek Pelabuahan Klang Bebas Cukai atau PKFZ menjadi bertambah rumit dan jelas terbukti menghantui pemimpin besar MCA dan UMNO dalam barisan nasional.

Pemaju PKFZ ialah Kuala Dimensi Sdn.Bhd. Projek tersebut terbantut dan mengalami kerugian berbillion ringgit malaysia. Wakil kerajaan negeri Selangor Yb Dr. Xavier A.Jaya-Kumar (ecxo kerajaan negeri Selangor) MEMBUAT SATU REPORT ADUAN KEPADA SURUNHANJAYA PENCEGAH RASUAH MALAYSIA (SPRM) berlaku penyelewengan wang RM500 juta hingga RM1 billion. .....sumber dari NSTP.

Siapa yang memiliki atau menerima wang puluhan juta dari Kuala Dimensi Sdn.Bhd. sebagai pemaju Pelabuahan Klang Bebas Cukai. NAMPAKNYA UMNO DAN MCA DIKAITKAN DALAM KANCAH PENYELEWENGAN WANG.
oleh mohdnoorawang

Terbaru seperti yang dlaporkan ketua pegawai eksekutif Kuala Dimensi Sdn Bhd Datuk Seri Tiong King Sim memberi wang RM10 JUTA kepada pengerusi MCA Datuk Seri Ong Tee Kiat yang juga menteri pengangkutan. Wang yang diminta oleh Ong untuk melaksanakan aktiviti MCA .

Dan berapa pula parti UMNO menerima dan meminta wang dari projet tersebut untuk kerja-kerja parti UMNO. Atau betul ke wang puluhanjuta yang diterima secara tidak sah dan unsur -unsur rasuah masuk dalam kocek pemimpin umno dan mca.

JADI INI PERANAN SURUHANJAYA PENGCEGAH RASUAH MALYASIA menyiasat dan mencari bukti berlaku rasuah atau sebaliknya. Rakyat Malaysia masih percaya lagi ketelusan SPRM dan ketelusannya.

PERSOALANNYA sanggupkah SPRM menyiasat dan membawa penyamun wang rakyat tersebut ke mahkamah untuk didakwa dan disiasat.

RAKYAT MENJADI BINGUN kes yang melibatkan kerajaan pakatan rakyat disiasat begitu rapi walaupun bukti dan bentuk penyelewengan tidak jelas. Kami rakyat Malaysia mahu SPRM BERTINDAK SECARA ADIL. JANGAN JADI KUDA DAN DIPERKUDAKAN OLEH PEMIMPIN UMNO DAN MCA.

Tapi komen drp al-brangi lagi hebat:

Yang sorang tu kata dia ada beri RM10 juta untuk disalurkan kepada MCA.

Yang sorang lagi pulak kata itu taktik kotor untuk bunuh karektornya.

Yang sorang lagi, punyalah bengap, katanya itu hal peribadi antara dua individu dan tidak ada kaitan dengan kedudukan mereka dalam Barisan Nasional (BN).

Ini kes RM10 juta, bukan RM10.

SPRM, takkan dengar sahaja. Takkan nak tunggu ada orang buat laporan baru nak bertindak.

Kalau dah bertindak, pastikan soal-jawab di dataran rendah lagi terbuka.

Kita tak mahu dengar lagi buah kelapa terhempap.

Pastikan pakai topeng, takut belum soal jawab dah berjangkit pulak selsema babi.
No comments:


Sila Klik

Pages