Web TVPas

Tuesday, May 19, 2009

DUN Perak bubar bila2 masa

Itulah yang menjadi hajat seluruh rakyat Malaysia yang inginkan kemelut di Perak berakhir dengan kemenangan rakyat. Parti-parti politik tidak sepatutnya mendera rakyat demi kepentingan politik dan nafsu serakah mereka.
Rakyat negeri Perak sudah lama didera dengan zalim dan kejam oleh BN yang tamak dan gila kuasa. Sudah sampai masanya rakyat diberikan hak untuk menentukan masa depan mereka sendiri.
Negeri Perak bukan hak mutlak BN atau PR. Ianya adalah hak rakyat yang mempunyai kuasa untuk menentukan masa depan mereka dengan memilih kerajaan yang adil, telus, berkebajikan dan berdaulat.
Samada DUN akan dibubarkan atau tidak, ianya tidak dapat dipastikan. Namun bagi saya jika hendak diharapkan kepada kerajaan HARAM BN untuk membubarkan DUN ianya seolah-olah mustahil. Bukan kerana apa, kerajaan HARAM BN sedar bahawa mereka tidak ada kuasa untuk menasihat Sultan supaya memperkenankan pembubaran DUN kerana kerajaan pimpinan Zambry sendiri adalah kerajaan HARAM yang tidak ada kuasa dan tidak sah disisi undang-undang.
Mahkamah sendiri minggu dahulu telah memutuskan bahawa Nizar adalah Menteri Besar yang sah. Zambry cuma dapat menagguhkan keputusan itu sahaja, hakikatnya Nizar masih Menteri Besar yang SAH.

dipetik drp : Mutaligat

No comments:


Sila Klik

Pages