Web TVPas

Friday, May 15, 2009

Nazri berdolak-dalik ttg pembubaran DUN~Mstaronline

KUALA KANGSAR: Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata desakan supaya diadakan pilihan raya negeri Perak bagi menyelesaikan krisis politik di negeri itu hanya akan mewujudkan polarisasi kaum.

Beliau berkata dalam keadaan politik sekarang, sentimen perkauman begitu menonjol dan dikhuatiri para pengundi akan memilih calon daripada kalangan bangsa sendiri.

"Buat apa kita adakan pilihan raya sekiranya memecahbelahkan rakyat," katanya kepada pemberita selepas merasmikan serentak Mesyuarat Agung CawanganCawangan Umno Bahagian Padang Rengas di sini hari ini.

Katanya pilihan raya negeri Perak juga hanya akan menyebabkan perbelanjaan besar duit rakyat kerana dianggarkan kos sebanyak RM40 juta diperlukan kerana membabitkan 59 kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN).

Bagaimanapun, katanya Umno tidak bimbang untuk menghadapi pilihan raya negeri Perak kerana yakin menang kerana Barisan Nasional kini mempunyai majoriti iaitu 28 kerusi dan mempunyai sokongan tiga wakil rakyat Bebas.BERNAMA

No comments:


Sila Klik

Pages