Web TVPas

Monday, May 4, 2009

Najib terperangkap...Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng mendesak kerjaan pusat supaya membebaskan M.Manoharan, dan lain-lain tahanan ISA yang disifatkan sebagai satu undang-undang yang zalim dan menganiaya tahanan.

Beliau berkata partinya akan membuat keputusan dalam tiga hingga empat minggu lagi berhubung hasrat anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Alam Shah di Selangor M. Manoharan untuk meletak jawatan.

Lim, yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang, berkata keputusan Manoharan itu bagaimanapun belum muktamad sebaliknya hanya menyuarakan hasrat berbuat demikian kerana kecewa tidak dapat berkhidmat kepada pengundi di kawasannya.

“Memang parti berpendapat beliau tidak wajar berbuat demikian bagaimanapun kita perlu menghormati pendirian beliau.

“Beliau rasa kecewa kerana ditahan mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dan tidak dapat berkhidmat kepada pengundi,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Semalam, Manoharan mengesahkan bahawa beliau sedang memikirkan untuk mengosongkan kerusi itu, dan pengumuman rasmi mengenainya akan dibuat selepas bertemu dengan Pengerusi DAP Karpal Singh di Kem Tahanan Kamunting, Taiping, Perak, pada 19 Mei ini.

Manoharan, Penasihat Undang-Undang pertubuhan haram Hindraf, bersama empat lagi pemimpin pertubuhan itu ditahan mengikut ISA pada 13 Dis 2007.

Pada pilihan raya umum 8 Mac 2008, Manoharan, yang bertanding atas tiket DAP, memenangi kerusi DUN Kota Alam Shah setelah menewaskan calon Barisan Nasional (BN) Ching Su Chen dengan majoriti 7,184 undi.

Greenboc

No comments:


Sila Klik

Pages